ACUM:
7.15
Bună dimineața Transilvania (continuare)

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

4 urși goniți de jandarmi la ceas de seară din fața Primăriei

Publicat: marți, 25 Mai 2021 , ora 13.14
foto: Jandarmeria Harghita
foto: Jandarmeria Harghita

În ultimele 24 de ore au fost primite la nivelul Dispeceratului Inspectoratului de Jandarmi Județean Harghita, 2 apeluri, prin intermediul SNUAU 112, prin care era anunțată prezența a 8 urși în localitatea Băile Tușnad.

Plutonierul adjutant șef de la ISU Harghita, Gheorghe Suciu, a precizat: „Primul apel primit de la o femeie, prin intermediul SNUAU 112, luni, 24 mai, la orele 21:54, ne anunța despre prezența unei ursoaice cu doi pui pe Aleea Sfânta Ana și a trei urși în fața primăriei din Băile Tușnad. A fost trimis de îndată un echipaj de intervenție din cadrul Detașamentului 1 Jandarmi Mobil, care a trecut la îndepărtarea unui urs din apropierea unui magazin, ceilalți urși părăsind zona unde fuseseră semnalați, retrăgându-se în pădure. Al doilea apel a fost făcut la ora 23:00, un bărbat semnalând prezența unui urs pe strada Gării și unul în fața primăriei. Aceeași patrulă din cadrul Detașamentului 1 Jandarmi Mobil a trecut la îndepărtarea animalelor sălbatice înspre zona împădurită. Din cele relatate de către ambii apelanți, urșii se aflau în căutare de hrană. Jandarmii au rămas în zonă pentru o perioadă, pentru a se asigura că pericolul nu mai este iminent și au fost anunțate autoritățile cu atribuții în acest domeniu, cu care colaborăm, nefiind înregistrate alte evenimente. Le reamintim oamenilor că este recomandat ca, de fiecare dată când sunt martori ai unor astfel de situații, să sune la 112, să nu încerce să intervină, să nu hrănească animalele sălbatice, să aibă grijă unde depozitează resturile menajere și să nu se apropie de urși pentru a-i filma sau fotografia”.

De la începutul anului, la nivelul dispeceratului Inspectoratului de Jandarmi Județean Harghita au fost înregistrate 58 de apeluri de urgență, prin care a fost semnalată prezența urșilor. 

Marian Stoica