ACUM:
0.00
Transilvania by night
Urmează:
6.00
Agenda Zilei
Apoi:
7.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Angajații nu pot fi obligați de șefi să se vaccineze împotriva SARS-CoV-2!

Publicat: marți, 25 Mai 2021 , ora 14.46
foto: Radio România Brașov FM
foto: Radio România Brașov FM

Un subiect mult dezbătut în ultimele luni a fost clarificat de Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) și Avocatul Poporului. Printr-o campanie națională de informare, autoritățile au stabilit că angajații nu pot fi obligați de șefi să se vaccineze împotriva SARS-COV-2.

"Accesul la locul de muncă a persoanei încadrate nu poate fi condiționat de vaccinarea împotriva SARS-CoV-2. Niciun angajat nu poate fi condiționat de către angajator să se vaccineze împotriva COVID-19, vaccinarea fiind un act medical preventiv, bazat pe consimțământul persoanei", a declarat Adrian Reit, inspectorul șef al ITM Brașov.

Angajații din România trebuie să știe că impunerea vaccinării împotriva COVID-19 de către angajator este în afara cadrului legal și pot sesiza autoritățile dacă sunt obligați să se imunizeze.

Marian Stoica