ACUM:
0.00
Transilvania by night
Urmează:
6.00
Agenda Zilei

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Peste un million de doze Pfizer vor intra mâine în țară

Publicat: duminică, 30 Mai 2021 , ora 17.40
foto: Radio România Brașov FM
foto: Radio România Brașov FM

Cea mai mare tranșă de vaccin produs de Pfizer BioNTech sosește mâine în țară, anunță autoritățile sanitare. România va primi 1.091.610 de doze. Dintre acestea, 58.500 vor ajunge la Centrul Regional de Depozitare Brașov. Vaccinurile vor fi livrate pe cale aeriană și vor ajunge pe aeroporturile din Otopeni, Cluj-Napoca și Timișoara. Transportul către centrele de stocare este asigurat de firma producătoare, inclusiv pe cale terestră. Vaccinurile sunt transportate în condiții optime de siguranță, în containere speciale, cu gheață carbonică și folie etanșă.

Până la acest moment, țara noastră a recepționat aproape 8 milioane de doze de vaccin produse de compania Pfizer, iar peste 6 milioane au fost deja utilizate pentru imunizarea populației, potrivit coordonatorului national a campaniei de vaccinare.

Tot luni (31 mai) vor intra în țară și 559.200 de doze de vaccin Vaxzevria (AstraZeneca). Acestea vor fi depozitate la Institutul Național de Cercetare Dezvoltare Medico-Militară "Cantacuzino". Transportul este asigurat de firma producătoare, iar dozele de vaccin vor fi aduse în București pe cale terestră.

Până în prezent, țara noastră a recepționat 2.438.800 doze de vaccin produse de compania farmaceutică AstraZeneca, iar începând cu data de 15 februarie, 792.026 au fost deja utilizate pentru imunizarea populației.

Camelia Vlad