ACUM:
11.05
Pulsul zilei
Urmează:
12.00
Buletin de știri
Apoi:
12.05
Pulsul zilei (continuare)

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

8 ore de povești, la Maratonul online

Publicat: joi, 3 Iunie 2021 , ora 8.54
Sursa foto: Facebook Biblioteca Județeană Brașov
Sursa foto: Facebook Biblioteca Județeană Brașov

"Povestea omului de zăpadă", "Ali Baba și cei 40 de hoți", "Pinocchio", dar și povești scrise recent. Le vor putea asculta pe îndelete copiii joi, online, începând cu ora 10:00.

Este a doua ediție a Maratonului de Povești, un eveniment susținut de bibliotecari din țară și Republica Moldova, cu prilejul Zilei Copilului. Și, pentru că, în 2021 se împlinesc 71 de ani de când se sărbătorește oficial și în România Ziua Copilului, vor fi 71 de bibliotecari ce-și vor dărui timp și vor citi online, 71 de povești.

Invitați sunt și copiii care sunt la cursuri.

,,Și cadrele didactice sunt invitate știind că cei mici vor fi la școală. Și atunci, în timpul orelor, cum cred și cum pot doamnele de cuviință, să acceseze pe pagina de Facebook ''Maratonul de Povești''. Zece minute sau o oră ne pot vizualiza în timpul orelor''. a explicat reprezentantul Centrului de excelență pentru copii și tineret al Bibliotecii Județene "George Barițiu" Brașov, Melania Butnariu.

Proiectul se desfășoară cu susținerea Asociației Naționale a Bibliotecarilor și Bibliotecilor Publice din România (ANBPR), Asociația Bibliotecarilor din România (ABR), Asociația Bibliotecarilor din Republica Moldova (ABRM) și Centrul de excelență pentru copii și tineret al Bibliotecii Județene "George Barițiu" Brașov.
Adina Chirvasă