ACUM:
8.10
Bună dimineața Transilvania (continuare)
Urmează:
9.00
Buletin de știri
Apoi:
9.03
Bună dimineața Transilvania (continuare)

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

13 unități școlare din județ din totalul de 417, de săptămâna viitoare, în scenariul 2 de funcționare

Publicat: vineri, 4 Iunie 2021 , ora 15.39
Sursa foto: SRR
Sursa foto: SRR
13 unități școlare din județ din totalul de 417 vor începe săptămâna viitoare în scenariul 2 de funcționare, potrivit listei aprobate, azi, de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Brașov. Restul sunt în scenariul 1, inclusiv cele din municipiul Brașov, singura excepție, fiind, Colegiul Național "Dr. Ioan Meșotă", unde a fost luată decizia ca activitatea să continue în scenariul 2, din cauza infrastructurii.

Scenariul 1 înseamnă că merg toți elevii la școală, dacă localitatea are incidență de infectare cu Covid sub 1 la mia de locuitori. În scenariul 2 revin în bănci doar cei din clasele primare și terminale, iar restul învață în online, dacă localitatea are rată de infectare peste 1 la mia de locuitori.

Totuși, scenariile se pot modifica de pe o zi pe alta, în funcție de creșterea sau scăderea ratei de infectare cu Covid 19, conform unui ordin aprobat recent de Ministerul Educației. Pe de altă parte, liceenii claselor a XII-a și a XIII-a au încheiat, azi, oficial, anul școlar.

Adina Chirvasă