ACUM:
7.03
Bună dimineața Transilvania

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Expoziție de tehnică și inovație, organizată în cadrul conferinței anuale TEDxBrașov

Publicat: vineri, 4 Iunie 2021 , ora 18.21
Sursa foto: TEDxBrasov
Sursa foto: TEDxBrasov

În perioada 3-6 iunie, Brașovul este gazda Expoziției de Tehnică și Inovație – EXPO IDEAGORA.

Evenimentul, organizat la mall-ul din zona Tractorul, aduce în fața publicului inovații și idei ale tehnologiilor de viitor, roboti dotați cu inteligentă artificială, softuri și programe revoluționare, inovații în domeniul medical și multe alte invenții elaborate de tinerii din liceele și mediul universitar românesc, dar și de companii ce au adus un upgrade domeniului lor de activitate.

Participă Academia Forțelor Aeriene Henri Coandă, Statul Major al Forțelor Aeriene, Federația Aerospațială Română, Institutul de Cercetare-Dezvoltare al Universității Transilvania din Brașov, Cartier Hub Coresi, Learnex, Incubatorul Dev Cube și Developers Hub, Fuse Robot din Iași, Prime Tech echipa de robotică a Liceului de Informatică „Tiberiu Popoviciu din Cluj, Școala Gimnazială Hărman, Aquarmony și invitați surpriză, potrivit reprezentantul Asociației IDEAGORA, Gabriela Ilaș.

Sursa citată a precizat: „Prin contribuția Academiei Forțelor Aeriene Henri Coandă, publicul va putea trăi experiența unui zbor prin simulatoarele de zbor puse la dispoziție. Federația Aerospațială Română va expune aeroplanorul „Vlaicu III” care va fi prezentat chiar de constructorul său, comandor în retragere ing. prof. Coman Gheorghe, în vârstă de 92 de ani, care va arăta ce a însemnat upgrade-ul în urmă cu 50 de ani și cum, doar prin inovare permanentă, societatea poate evolua. Statul Major al Forțelor Aeriene Române va prezenta oferta educațională pentru pasionații acestui domeniu. Incubatorul Dev Cube & Developers Hub vor prezenta Drona Multifuncțională și echiparea necesară acesteia pentru a efectua operațiuni de împădurire. Tehnologia dezvoltată de acest proiect permite ca dronele sa fie utilizate în mai multe domenii, cum ar fi: search&rescue, lucrări de întreținere, telecomunicații în zonele afectate, transport aerian rapid, etc. Proteza bionică, produsă în totalitate cu ajutorul tehnologiilor de printare 3D, este echipată cu senzori haptici care permit utilizatorului să controleze în proporție de 100% mișcările acesteia. Echipată cu cea mai înaltă tehnologie medical, proteza bionică este personalizată pentru fiecare utilizator indiferent de comorbidități. Inteligenta Artificială (DSOFT ERP SOLUTION) ERP sau Enterprise Resources Planning dezvoltat în întregime de divizia tech a D>Soft pentru sectorul business, este un proiect ce are la bază automatizarea prin intermediul inteligenței artificiale a proceselor de control și decizie de pe toată infrastructura pe care o controlează”.

Intrarea este gratuită la expoziția care este parte a conferinței anuale TEDx Brașov, aflată la a 7-a ediție.

Evenimentul TEDxBrașov se va desfășura sâmbătă, 5 iunie, cu tema „Time to Upgrade”, unde 14 vorbitori din diverse domenii de activitate vor prezenta lucrări prin care, potrivit organizatorilor, propun soluții la problema semnalată de Stephen Hawkin, aceea că inteligența artificială ar putea aduce sfârșitul omenirii. 

Camelia Vlad