ACUM:
0.00
Transilvania by night
Urmează:
6.00
Agenda Zilei
Apoi:
7.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Street Art pe un bloc din municipiu, cu sprijinul Amural și al artistei Maria Zurbagiu

Publicat: luni, 7 Iunie 2021 , ora 17.49
Sursa foto: Facbook / Amural
Sursa foto: Facbook / Amural

O artistă consacrată de Street Art, în colaborare cu Asociația Amural, se va ocupa de înfrumusețarea fațadei unui bloc din municipiu.


După ce au reușit să-i bucure pe elevii Liceului Aprily Lajos cu picturi moderne atunci când aceștia ies de la școală, Asociația Amural își propune să facă același lucru și pentru elevii Colegiului Național de Informatică Grigore Moisil.


Reușita de „După Ziduri” i-a încurajat pe membrii asociației să meargă cu proiecte și în cartierele orașului construite în perioada comunistă. Primul proiect este în cel mai mare cartier al orașului - Astra.


Am terminat misiunea noastră de «După Ziduri» și ne dorim să ne îndreptăm atenția și spre cartier, acolo unde este nevoie de multă atenție pentru a schimba partea mai puțin frumoasă a orașului", a spus reprezentantul Asociației Amural, Răzvan Pascu.De proiect se va ocupa Maria Zurbagiu, o artistă de Street Art care a mai lucrat în Brașov, pe fațada Vissual, și care a realizat, de asemenea, singura pictură de 360° din Brașov, de pe o centrală din zona Mihai Viteazul. Activitate artistei va fi documentată și de Televiziunea Română care dorește să realizeze un film pe baza operei acesteia, a mai spus Răzvan Pascu.Răzvan Pascu își propune ca acesta să fie doar un prim pas în realizarea mai multor proiecte de acest gen, în cât mai multe zone ale orașului.


Sorin Țârcă