ACUM:
6.00
Agenda Zilei
Urmează:
7.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Cu adeverințe, la festivitățile de sfârșit de an școlar. Ce spun părinții brașoveni (AUDIO)

Publicat: miercuri, 9 Iunie 2021 , ora 10.08
Sursa foto: radioconstanta.ro / Cristina Ghelasie
Sursa foto: radioconstanta.ro / Cristina Ghelasie
Părinții brașoveni sunt în general de acord cu această decizie

Sfârșit de an școlar cu prezență fizică sau online, cu participarea părinților sau fără. O vor decide Consiliile de Administrație ale școlilor, în perioada următoare.


Totuși, dacă vor veni și părinții, aceștia vor avea anumite condiționări. Vor trebui să facă dovada că au fost vaccinați și au minim 10 zile de la rapel sau că au fost infectați cu Covid 19 sau să aibă un test PCR negativ ori un test antigen negativ.


Fiecare școală are specificul ei. Nu știm în ce școală s-au vaccinat mai mulți părinți sau au avut Covid și sunt imuni, au test PCR. În funcție de fiecare școală în parte, consiliile de administrație or să ia măsurile care se impun. Nu s-a pus problema să generalizăm pe tot județul o anumită conduită, dar trebuie să țină cont de legislație, pentru protecție. Școlile sunt cele care hotărăsc”, a spus inspectorul școlar general adjunct al Inspectoratului Școlar Județean Brașov, prof. Ion Negrilă.Regula este valabilă, oricum, acolo unde vor fi organizate festivități, căci unii elevi spun că nu au fost anunțați de vreo festivitate specială.Anul școlar se încheie, pentru majoritatea elevilor în 25 iunie. Însă, cum ultima săptămână de școală se suprapune cu Evaluarea Națională, o parte dintre elevi vor fi în online, în special în unitățile unde se învață în două schimburi.

Sursa foto: radioconstanta.ro / Cristina Ghelasie

Adina Chirvasă