ACUM:
19.00
Rockada
Urmează:
20.00
Rockada
Apoi:
21.00
Teatrul Național Radiofonic

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Un milion de kilometri au parcurs până acum autobuzele electrice din Brașov

Publicat: miercuri, 9 Iunie 2021 , ora 12.20
Sursa foto arhivă
Sursa foto arhivă

Autobuzele electrice din municipiul Brașov au parcurs până acum un milion de kilometri prin oraș.


Achiziția făcută de municipalitate pentru firma de transport în comun a avut, astfel, o contribuție extrem de importantă la reducerea poluării în orașul nostru, spun autoritățile.


Municipalitatea a receptionat până acum 51 din cele 60 de autobuze electrice marca SOR și a pus în circulație 26 de troleibuze SOLARIS”, a spus viceprimarul Brașovului, Flavia Boghiu.Alte 9 autobuze electrice cu lungimea de 12 metri sunt așteptate să sosească din contractul încheiat de Primăria Brașov.


Societatea de transport în comun estimează, astfel, că, în acest an, autobuzele electrice vor parcurge prin oraș peste două milioane de kilometri. Pe lângă dioxidul de carbon care nu a mai ajuns în atmosferă ca urmare a introducerii autobuzelor electrice, aerul din Brașov a fost scutit și de poluarea cu alte substanțe. Astfel, aproape 40 de tone de oxizi de azot, peste 16 tone de monoxix de carbon, peste cinci tone de hidrocarburi și aproape 800 de kg de particule nu au mai ajuns în atmosferă.


Oxizii de azot sunt substanțe ce produc iritarea și lezarea căilor respiratorii, favorizează formarea ploilor acide, precum și a fenomenului de smog deasupra orașelor.

Sorin Țârcă