ACUM:
11.05
Pulsul zilei
Urmează:
12.00
Buletin de știri
Apoi:
12.05
Pulsul zilei (continuare)

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Noaptea Muzeelor revine, anul acesta, în aproximativ 190 de spații culturale din 73 de localități din România

Publicat: sâmbătă, 12 Iunie 2021 , ora 12.19
Sursa foto: SRR
Sursa foto: SRR

Noaptea Muzeelor revine, anul acesta, în aproximativ 190 de spații culturale din 73 de localități din toată România, urmând a se desfășura, atât fizic cât și în mediul online, sute de evenimente culturale și de experimente artistice.

Marile orașe au pregătit expoziții și tururi ghidate, concerte, spectacole, lecturi, proiecții, festivaluri, expuneri de realitate virtuală și instalații de artă, potrivit unui comunicat al Rețelei Naționale de Muzeelor din România, organizatorul evenimentului.

Acestora li se adaugă evenimente multiple organizate de instituții de cultură din localități mai mici, între care Bran, Brad, Călugăreni de Mureș, Ciucea, Colți, Comana, Feldioara, Mircești, Potlogi, Ruginoasa, Rupea, Ștefănești de Botoșani, Tămășeni, Todirești etc.

În București, 50 de muzee, galerii de artă, colecții, instituții publice de cultură și asociații, institute culturale, universități, coruri naționale, rezidențe, opere, expoziții, palate și case memoriale, biblioteci, cinema-uri, studiouri și cartiere creative sau artiști independenți "ademenesc" publicul la Noaptea Muzeelor.

Cei care doresc să-și petreacă o seară agreabilă sunt așteptați la reședința de suflet a Reginei Maria, în "Noaptea Muzeelor", sâmbătă, începând cu ora 19:00 până la miezul nopții, transmite agerpres.ro.


Vizitarea Castelului Bran în timpul nopții poate fi o experiență unică pentru mulți dintre cei care iubesc istoria, dar și legenda Contelui Dracula. Pe lângă lumina difuză, un cafe concert în Sala de Muzică a Reginei Maria va completa atmosfera misterioasă a locului.


Evenimentul se va desfășura cu respectarea tuturor măsurilor de siguranță, respectiv purtatul corect al măștii, distanțarea fizică și limitarea accesului în Castel la maximum 10 persoane / minut.

Totodată, organizatorii Brașov Underground Museum au anunțat că sâmbătă vor ține deschis până târziu în noapte la BUM, iar vizitatorilor le sunt promise experiențe inedite, cu muzică live și proiecții.


Vor performa live Moduler și Sillyconductor, în timp ce Noetic va expune o lucrare video pe unul dintre pereții galeriilor.


În rest, programul de vizitare este de marți până duminică, în intervalul orar 12:00-20:00.


Radio România Brașov FM