ACUM:
11.05
Pulsul zilei
Urmează:
12.00
Buletin de știri
Apoi:
12.05
Pulsul zilei (continuare)

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Valentin, tânărul care a primit o a doua șansă de la destin

Publicat: sâmbătă, 12 Iunie 2021 , ora 14.57
Sursa foto: Asociatia Catharsis Brasov
Sursa foto: Asociatia Catharsis Brasov

De cele mai multe ori imposibilul poate fi atins. Este și cazul lui Valentin, un tânăr care acum mai bine de 17 ani, a fost la un pas de moarte. Când avea doar 8 luni, Valentin a fost victima unui incendiu, în urma căruia a rămas fără mâna stângă și piciorul stâng, dar si fără o parte din lobul urechii și din pielea scalpului.

A trecut de atunci prin multe operatii, pentru a se apropia de o viață cât mai normală. Anul trecut, ca urmare a unei sponsorizări, Asociația Catharsis i-a dăruit o proteză performantă pentru picior.

Valentin merge acum singur, iar medicii i-au făcut și operații estetice ca să arate ca și cum accidentul din copilărie n-ar fi existat.

Acum șansa i-a surâs din nou. Același sponosor generos, i-a oferit cea mai performantă mână bionică existentă în prezent pe piață. Aceasta i-a fost montată la Târgu Mureș, iar firma de echipamente l-a ajutat pe Valentin, acum în vârstă de 18 ani să învețe să o folosească.

Pentru tânărul adolescent, este un adevarat miracol, tot ceea ce i se întâmplă în această perioadă.

Valentin se obișnuiește treptat cu mâna bionică, însă mai are până va ști să o folosească la capacitatea ei maximă, deoarece rezultatele vin prin antrenament.

În plus, după ce l-a cunoscut și i-a descoperit calitățile, firma care i-a montat mâna bionică i-a propus un contract de muncă part time, pentru ca tânărul să se poată descurca singur până va termina școala.

Sorin Tîrcă