ACUM:
0.00
Transilvania by night
Urmează:
6.00
Agenda Zilei

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Spitalul Regional Brașov nu va putea fi finanțat prin PNRR

Publicat: vineri, 18 Iunie 2021 , ora 16.56
Sursa foto: Radio România Brașov FM
Sursa foto: Radio România Brașov FM

Ministrul Sănătății Ioana Mihăilă a semnat astăzi la Brașov protocolul de colaborare cu autoritățile județene și locale pentru dezvoltarea proiectelor de infrastructură spitalicească din județ.


Printre acestea, Spitalul Regional Brașov, dar și Spitalul de Boli Infecțioase și Pneumologie.


„Aici vorbim atât de proiecte de amploare mai mică, care pot să fie incluse în Planul Național de Redresare și Reziliență, după aceleași criterii după care sunt incluse toate proiectele și anume: criteriul de maturitate, criteriul de calitate și de a răspunde nevoilor de servicii medicale din regiune, dar și despre proiecte de amploare mai mare, precum proiectul Spitalului Regional, pentru care Ministerul Sănătății, împreună cu autoritățile locale, caută surse de finanțare”, a spus ministrul Ioana Mihăilă.


Oficialul din sănătate a declarat că proiectul Spitalului de Boli Infecțioase și Pneumologie, care este în faza studiului de prefezabilitate, a fost pus pe lista de finanțare prin Planul Național de Reziliență și Redresare, alături de alte proiecte de investiții, iar Spitalul Regional Brașov, ar putea fi co-finanțat prin Programul Operațional Sănătate.


„Decizia finală va fi după ce vom avea studiul de fezabilitate final, proiectul tehnic și, din nou, vom vedea alocarea bugetară. Deci, pentru PNRR Spitalul de Boli Infecțioase si Pneumologie. În principiu, spitalele regionale am ales să nu le finanțăm prin PNRR pentru că durata de construcție a unui spital regional - fiind un proiect de infrastructură majoră – este destul de lungă și exista riscul ca până în august 2026 să nu reușească să fie finalizat”, a mai spus Ioana Mihăilă.


Ministrul Sănătății a avut o întâlnire și cu medicii de familie din Brașov, având în vedere că există posibilitatea ca prin programul PNRR să le fie dotate cabinetele medicale.


Pe lângă Spitalul de Pneumologie, în PNRR mai există alocare financiară pentru asistența medicală prespitalicească. Aici vorbim la nivel național de dotări pentru 3000 de cabinete de medici de familie, de operaționalizarea a 200 de centre comunitare integrate, dar și de dotarea și renovarea a 30 de instituții de ambulatoriu. Acestea fac toate parte din alocarea pentru asistența medicală prespitalicească”, a precizat Ioana Mihăilă.

Camelia Vlad