ACUM:
19.00
Rockada
Urmează:
20.00
Rockada
Apoi:
21.00
Teatrul Național Radiofonic

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Invitație la Jocul Strămoșesc al junilor din Șcheii Brașovului, de Rusalii

Publicat: sâmbătă, 19 Iunie 2021 , ora 10.03
foto: Arhiva Junii Brasovului
foto: Arhiva Junii Brasovului

UPDATE 20.06.2021, ora 10.30

Vremea nefavorabilă anunțată pentru astăzi (20 iunie) a dus la anularea tradiționalului eveniment al Junilor Brașovului - Jocul Strămoșesc de Rusalii, la Troița din Variște. Junii se pregătesc pentru următorul eveniment, din 27 iunie, organizat de Societatea Junilor Curcani.

Știrea inițială

Brașovenii iubitori ai tradițiilor românești autentice sunt așteptați duminică, 20 iunie, ziua de Rusalii, la Jocul Strămoșesc din Pajiștea Mare - Șcheii Brașovului, eveniment organizat de Societatea Junilor Bătrâni la Troița din Variște, începând cu ora 14.00.

"De Rusalii, tinerii din zona Variște scot fetele la joc. Evenimentul începe de dimineață, când tinerii coboară în Piața Unirii, iar apoi se întorc, îmbrăcați în frumoasele straie ale junilor, la Troița din Variște, unde dansează jocurile specifice din Șcheii Brașovului", a pecizat unul dintre junii tineri ai Brașovului, Costel Chicuș.

Potrivit tradiției, se va dansa Hora Junilor, Brâul, Breaza, Ardeleana, Sârba și Brașoveanca - cele șase jocuri pe care junii și tinerii le dansau odată în public pentru a demonstra că se pot integra în comunitatea adulților.

"Îi invităm alături de noi pe toți cei care apreciază tradițiile. Este foarte interesant pentru toată lumea să vadă costumul specific zonei Șchei pe care junițele noastre tinere îl îmbracă la acest eveniment", a adăugat Costel Chicuș.

În cazul în care condițiile meteo nu vor pemite desfășurarea evenimentului, acesta se va anula, iar junii se vor pregăti pentru următorul din 27 iunie, organizat de Societatea Junilor Curcani.

 

Camelia Vlad