ACUM:
0.00
Transilvania by night
Urmează:
6.00
Agenda Zilei
Apoi:
7.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Mai multe centre de vaccinare din județ vor fi închise din cauza interesului tot mai scăzut al populației pentru imunizare

Publicat: marți, 22 Iunie 2021 , ora 13.17
Sursa foto: arhivă
Sursa foto: arhivă

Mai puțin de o treime din populație s-a vaccinat împotriva virusului Covid-19, iar interesul pentru imunizare este din ce în ce mai scăzut inclusiv în Brașov, apreciază autoritățile sanitare.


Astfel, centrele de vaccinare înființate după data de 20 decembrie 2020, o dată cu demararea campaniei de imunizare în masă, vor fi închise rând pe rând până la 1 iulie.


Având în vedere solicitarea tot mai redusă de vaccinare, ne gândim să eficientizăm un pic activitatea în centrele de vaccinare și chiar să reducem numărul celor deschise. Dintre centrele administrate de Primărie, de la 1 iulie va rămâne activ doar cel din Noua, însă rămân deschise centrele din unitățile sanitare, cum ar fi Spitalul Militar. Sunt unități medicale care își vor păstra și activitatea de vaccinare, cu un punct de lucru”, a precizat directorul DSP Brașov, dr. Andrea Neculau.

De asemenea, imunizarea continuă și în cabinetele medicilor de familie.


Potrivit datelor prezentate de Direcția de sănătate Publică, în județul Brașov s-au imunizat complet până în prezent, cu ambele doze sau cu serul care se administrează în doză unică, aproape 150.000 de persoane.


Alte peste 140.000 de persoane au trecut de prima administrare, fiind programate pentru rapel.

Camelia Vlad