ACUM:
13.15
Pulsul zilei (continuare)
Urmează:
14.00
Buletin de știri
Apoi:
14.05
Pulsul zilei (continuare)

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Cod portocaliu de ploi și vijelii, la Brașov. Recomandări ISU

Publicat: vineri, 25 Iunie 2021 , ora 14.33
Sursa foto: arhivă / ISU Brașov
Sursa foto: arhivă / ISU Brașov

Zăpușeala din prima parte a acestei zile aduce vijelii și ploi în a doua parte, până sâmbătă dimineața.


Meteorologii au transmis o avertizare de cod portocaliu începând de astăzi, de la ora 14:00, până mâine dimineață, la ora 6:00, de vijelii puternice, grindină și cantități de apă importante.

ISU Brasov a luat măsura înștiințări tuturor comitetelor locale, fiind dispuse măsuri suplimentare privind instituirea serviciului de permanență la sediile primăriilor, avertizarea populației potrivit situației prognozate și organizarea serviciilor voluntare pentru situații de urgență în vederea asigurării intervenției oportune în cazul producerii unor situații de urgență”, a spus purtătorul de cuvânt al ISU Brașov, maiorul Ciprian Sfreja.

Pompierii au transmis mai multe recomandări pentru cetățeni.


În situația manifestării vântului puternic, recomandăm cetățenilor să evite deplasările și să se adăpostească în locuințe sau alte spații închise care le asigură protecția. Pentru limitarea posibilelor pagube generate de vântul puternic, parcarea autoturismelor se va realiza în zone ferite,la distanță față de copaci, panouri publicitare sau stâlpi de electricitate care ar putea fi doborâți. Având în vedere posibilitatea averselor cu acumulări de apă, recomandăm populației să ia măsuri pentru curățarea șanțurilor și rigolelor de scurgere pentru facilitarea evacuării normale a apelor pluviale”, a adăugat Ciprian Sfreja.

Totodată, în perioadele caniculare, este recomandat să evitați aglomerația, expunerea la soare și efortul fizic intens. Hidratați-vă corespunzător, consumând circa 1,5-2 litri de lichide pe zi, evitați băuturile alcoolice și pe cele care conțin cofeină.

O atenție deosebită trebuie acordată și copiilor, care nu trebuie lăsați singuri în autoturisme expuse la soare, a mai precizat reprezentantul ISU Brașov.
Sorin Țârcă