ACUM:
11.05
Pulsul zilei
Urmează:
12.00
Buletin de știri
Apoi:
12.05
Pulsul zilei (continuare)

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Făgărașul deschide a 3-a ediție a bugetării participative. Acum își învață și locuitorii cum să-și pună ideile într-un proiect cu șanse la finanțare

Publicat: vineri, 2 Iulie 2021 , ora 12.45
Sursa foto: Facebook / Primăria Făgăraș
Sursa foto: Facebook / Primăria Făgăraș

Administrația locală din Făgăraș pune la dispoziție 500.000 de lei pentru cea de a 3 - a ediție a bugetării participative.


Cetățenii care locuiesc, muncesc sau studiază în municipiu și au peste 16 ani, pot depune proiecte în cinci domenii care vizează dezvoltarea localității. Cei care au idei pentru dezvoltarea orașului sunt chiar invitați la întâlniri unde li se explică în ce mod trebuie conceput proiectul.


Persoanele care au nevoie de îndrumare și sprijin pot participa la atelierele pe care le organizăm în mai multe locații unde sunt prezentate modalitățile de concepere și depunere a proiectelor. Termenul limită pentru înscrierea proiectelor este 23 iulie, urmând să fie analizate în perioada 26 iulie - 20 august”, a spus consilierul primarului municipiului Făgăraș, Liviu Ardelean.


Programul întâlnirilor este pe pagina de Facebook a Primăriei Făgăraș.


Procesul de vot pentru proiectele depuse va avea loc între 23 august și 17 septembrie, iar implementarea proiectelor va începe la 1 octombrie 2021.


Până acum, prin bugetarea participativă, au fost realizate, printre altele, parcări pentru biciclete, un teren de baschet în aer liber, locuri de joacă în unitățile de învățământ și Făgăraș City App, o aplicație cu puncte de interes din oraș.

Sorin Țârcă