ACUM:
13.03
Pulsul zilei (continuare)
Urmează:
14.00
Buletin de știri
Apoi:
14.03
Pulsul zilei (continuare)

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Decizie în cazul exploziei de acum 6 ani de la fabrica de pâine din Brașov

Publicat: duminică, 4 Iulie 2021 , ora 11.49
Sursa foto: RADOR
Sursa foto: RADOR

La aproape 6 ani de la explozia de la fabrica de pâine din Brașov, în urma căreia 2 persoane și-au pierdut viața, iar alte 5 au fost rănite, directorul morii din Brașov, Sorin Rizea, a fost condamnat la șapte luni de închisoare pentru pentru săvârșirea infracțiunii de neluare a măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă.

Instanța a decis suspendarea executării pedepsei, însă directorul va trebui să presteze muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 80 de zile, la o instituție din subordinea Consiliului Local Brașov sau din subordinea Consiliului Județean Brașov.

De asemenea, compania va trebui să plătească 260.000 de euro, plus cheltuieli de judecată, familiilor victimelor și 780.000, respectiv 54.000 de lei spitalelor care i-au tratat pe răniți. Sentința poate fi atacată cu apel în termen de 10 zile. 

Sorin Țârcă