ACUM:
21.00
Teatrul Național Radiofonic
Urmează:
23.00
Transilvania by night
Apoi:
0.00
Transilvania by night

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

În iulie, sănătatea funcționează pe acte adiționale. Recomandările pentru dispozitive medicale emise luna trecută pot fi aduse pentru aprobare la CAS și luna aceasta

Publicat: marți, 6 Iulie 2021 , ora 16.29
Sursa foto: arhivă
Sursa foto: arhivă

Recomandările pentru dispozitive medicale, emise luna trecută, sunt recunoscute la nivelul caselor de asigurări de sănătate dacă sunt depuse în termen de 30 de zile de la data emiterii. Și cu condiția ca acestea să se regăsească și în noul Contract-Cadru, pentru anii 2021-2022, aprobat de Guvern, în iunie, și intrat în vigoare de la 1 iulie.


Precizările au fost făcute de reprezentanții Casei Județene de Asigurări de Sănătate Brașov, dat fiind faptul că, în această lună, furnizorii de servicii medicale încheie contractele cu CAS, pe noul Contract-cadru.


Până atunci, în această lună, sănătatea funcționează pe acte adiționale la noul Contract-cadru. Recunoscute, în această lună, sunt și deciziile de aprobare a dispozitivelor mediale.


Deciziile de aprobare pentru dispozitive medicale, tehnologii și dispozitive asistive emise de casele de asigurări de sănătate anterior datei de 1 iulie 2021, aflate în derulare, își păstrează valabilitatea cu condiția ca dispozitivele medicale, tehnologiile și dispozitivele asistive ce fac obiectul deciziei să se regăsească în pachetul de bază. Pentru obținerea dispozitivului medical, tehnologiei și dispozitivului asistiv, asiguratul, unul dintre membrii de familie cu gradul de rudenie I și II, soț/soție, o persoană împuternicită legal în acest sens de acesta – prin act notarial/act de reprezentare prin avocat sau reprezentantul legal al asiguratului poate transmite casei de asigurări de sănătate documentele și prin mijloace de comunicare electronică”, a spus directorul CAS Brașov, Ancuța Daisa.


Reprezentanții CAS au subliniat că la Brașov nu există liste de așteptare pentru aprobarea dispozitivelor medicale.


În general, recomandările depuse sunt aprobate până la sfârșitul lunii, cu condiția să existe buget.

Adina Chirvasă