ACUM:
9.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Apa de la Brașov, curățată cu ajutorul bacteriilor

Publicat: marți, 6 Iulie 2021 , ora 16.51
Sursa foto: arhivă
Sursa foto: arhivă
La Brașov, apa este curățată cu ajutorul unor bacterii. O firmă din Grecia a reușit să pună la punct o metodă de curățare a apei prin această procedură, iar Compania Apa Brașov a decis să preia acest sistem.


„Bacteriile sunt obținute prin selecție și înmulțire naturală, nu conțin materiale derivate de origine animală și nu sunt periculoase pentru om, animale sau plante. În acești trei ani s-au efectuat testări, timp în care s-a observat reducerea cantității de nămol cu până la 55%, rezultate confirmate și de cercetările efectuate de către specialiști ai Universității din Stuttgart”
, a spus reprezentantul Companiei Apa Brașov, Cristian Stoian.

Metoda prezintă o serie de avantaje față de procedurile utilizate înainte.

„Eliminarea mirosurilor prin reducerea concentrației de amoniac și de hidrogen sulfurat, reducerea consumului de energie electrică în procesul de epurare a apelor uzate. Compania Apa Brașov este prima companie din România care a aplicat această tehnologie, cu scopul de a proteja mediul înconjurător și locuitorii județului Brașov”, a adăugat Cristian Stoian.

Noua tehnică a fost testată în județul nostru încă din 2018, la Hoghiz, Lunca Câlnicului și Feldioara. Acum, ea va fi folosită și la Stupini, pentru apa din municipiul Brașov.

Sorin Țârcă