ACUM:
0.00
Transilvania by night
Urmează:
6.00
Agenda Zilei
Apoi:
7.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

2 brașoveni au fost amendați pentru că și-au aruncat gunoaiele în locuri nepermise

Publicat: miercuri, 7 Iulie 2021 , ora 13.54
Sursa foto: Poliția Locală
Sursa foto: Poliția Locală

Polițiștii locali sunt cu ochii pe persoanele care aruncă deșeurile menajere în locuri nepermise. În ultimele zile, doi brașoveni au primit amenzi usturătoare din partea polițiștilor locali.

„Un brașovean a fost surprins de agenții de la Poliția Locală în timp descărca reziduuri și gunoaie chiar în centrul orașului dintr-un cărucior cu care le-a transportat de la un imobil dezafectat până pe trotuarul de pe strada Iuliu Maniu. Alt brașovean, folosindu-se de mașina personală, a vrut să scape de mobila veche, depozitând-o lângă platforma de deșeuri situată pe Aleea Sânzienelor”, a spus purtătorul de cuvânt al Poliției Locale Brașov, Anca Lăutaru.

Amabii au primit amenzi în valoare de 1.600 de lei. Potrivit legislației în vigoare, persoanele care aruncă gunoiul în loc nepermis riscă sancțiuni importante.

„Cetățenii Brașovului trebuie să știe că depozitarea ori abandonarea deșeurilor de orice tip pe domeniul public sau privat al municipiului Brașov constituie contravenție și se sancționează conform HCL nr.149/2017 cu amendă de la 800 la 1600 lei pentru persoanele fizice și de la 1600 la 2500 lei pentru persoanele juridice”, a adăugat Anca Lăutaru.

Cei care au deșeuri de mari dimensiuni, cum sunt cele rezultate din construcții sau cum este cazul brașoveanului sancționat pentru aruncarea mobilei, trebuie să știe că există firme specializate de salubritate care pot ridica aceste deșeuri.

Sorin Țârcă