ACUM:
10.00
De 10 ori România
Urmează:
11.00
Buletin de știri
Apoi:
11.05
Pulsul zilei

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Numărul cicliștilor accidentați pe munte, în creștere

Publicat: vineri, 9 Iulie 2021 , ora 13.28
Sursa foto: Radio România Brașov FM
Sursa foto: Radio România Brașov FM

Cască lipsă, fără protecție de spate și uneori chiar și fără biciclete adecvate pentru mountain-bike. Sunt motivele principale pentru care numărul cicliștilor accidentați pe traseele de munte începe să crească, iar salvamontiștii din Poana Brașov încep să fie tot mai solicitați să acorde sprijin.


Faptul că în Poiana Brașov se dezvoltă infrastructura pentru ciclism și mai ales infrastructura pentru pistele de biciclete de downhill, care presupun anumite pericole, face ca numărul cicliștilor montani care se accidentează să fie într-o creștere foarte mare, chiar alarmantă. Ca și în cazul schiorilor, există niște reguli de bază pe care ar trebui să le respecte”, a spus reprezentantul Salvamont Poiana Brașov, Cătălin Petrescu.


Cei care vor să meargă pe un asemenea traseu sunt sfătuiți ca, mai înainte, să se intereseze de dificultatea acestuia, dar și să-și testeze abilitățile în condiții de siguranță, nu direct pe munte.

Să facă o recunoaștere a traseului la o viteză foarte mică sau chiar pe lângă bicicletă. În funcție de posibilitățile echipamentului pe care îl dețin. Am văzut foarte mulți pe aceste zone cu biciclete de duzină, slab pregătite, care nu au cauciucuri bune pentru a avea aderență specifică acestor trasee și, atunci, bineînțeles că se accidentează, alunecă, se lovesc, nu reușesc să mai frâneze la timp”, a adăugat Cătălin Petrescu.Apelul salvamontiștilor este ca, dacă aveți de gând să vă dați cu bița pe cărările de pădure, să vă echipați corespunzător și să nu mergeți direct pe cel mai greu traseu.

Adina Chirvasă