ACUM:
0.00
Transilvania by night
Urmează:
6.00
Agenda Zilei

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Hai la un picnic cu grătar, în Brașov!

Publicat: duminică, 11 Iulie 2021 , ora 10.31
foto: Radio România Brașov FM
foto: Radio România Brașov FM

Brașovenii și turiștii care merg la picnic în pădure și fac focul pentru grătar riscă amenzi mari. Primăria a amenajat locuri speciale de grătar, iar cine nu respectă regulile va scoate din buzunar între 2.000 și 5.000 de lei, potrivit regulamentului aprobat de administrația locală cu ani în urmă la nivel local.

În prezent, în municipiul Brașov sunt amenajate trei zone de picnic care oferă vetre pentru grătare și coșuri de gunoi pentru ca turiștii să lase locurile curate în urma lor. Cele mai multe locuri pentru picnic sunt amenajate în zona "La Iepure" din cartierul Răcădău, unde au fost montate 64 de mese și tot atâtea vetre pentru grătar. Celelalte locuri speciale de grătar din Brașov sunt la Pietrele lui Solomon, unde sunt 35 de mese și vetre, iar alte două locuri sunt în cartierul Noua, respectiv lângă lac, unde sunt 50 de mese și 30 de vetre.

Și la Râșnov se poate ieși la grătar în condiții sigure, potrivit ghidurilor locale. În Colții Cheii, pe aproximativ 35 de hectare, a fost amenajat un loc special destinat celor care vara ies la grătare sau care preferă vacanțele la cort în mijlocul naturii. Au fost construite foișoare, mese și bănci de picnic din lemn, au fost amenjate vetre de foc, locuri joacă și de practicare a unor sporturi în aer liber, precum teren de fotbal cu gazon și teren cu nisip pentru volei.

Camelia Vlad