ACUM:
16.03
Sens unic (continuare)
Urmează:
17.00
Radiojurnal
Apoi:
17.10
Sens unic (continuare)

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Servicii de prevenție la medicul de familie pentru pacienții fără simptome

Publicat: marți, 13 Iulie 2021 , ora 12.05
Sursa foto: arhivă / Radio România Actualități
Sursa foto: arhivă / Radio România Actualități

Începând cu 1 iulie, asigurații cu vârsta de peste 40 de ani, pot beneficia de un pachet anual de prevenție furnizat de medicul lor de familie, chiar dacă nu au simptome pentru o anumită boală.


„Acest pachet de prevenție cuprinde până la 3 consultații acordate într-un interval de 6 luni de la prima consultație, astfel: evaluarea riscului - consultația inițială, intervenția asupra factorilor și obiceiurilor de viață care determină riscurile, și monitorizarea pacientului. Consultațiile de prevenție acordate implică evaluarea stilului de viață al pacientului, evaluarea riscului cardiovascular cu ajutorul unor diagrame specifice și a factorilor de risc precum: valoarea tensiunii arteriale, colesterolul și glicemia”, a spus directorul Casei Județene de Asigurări de Sănătate Brașov, Ancuța Daisa.

Totodată, prin astfel de consultații pot fi evaluate riscurile oncologice, cele privind sănătatea mintală sau legate de sănătatea reproducerii, a adăugat directorul Casei Județene de Sănătate Brașov.

Investigațiile recomandate de medicul de familie în cadrul consultațiilor de prevenție pentru asigurații cu vârsta de peste 40 de ani, pot fi efectuate de furnizori aflați în relație contractuală cu casele de asigurări de sănătate și peste valoarea de contract”, a adăugat Ancuța Daisa.

Camelia Vlad