ACUM:
20.10
Pasaj urban - Dialoguri multiculturale (continuare)
Urmează:
21.00
iSport
Apoi:
23.00
Transilvania by night

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Peste 1300 de alergători, înscriși pentru Brașov Marathon, ediția a 9-a (AUDIO)

Publicat: miercuri, 14 Iulie 2021 , ora 12.52
Sursa foto: Brașov Marathon
Sursa foto: Brașov Marathon
Despre trasee ne-a vorbit președinte CPNT și organizator, Adrian Brănescu.

Două zile, 3 secțiuni, aproape 1400 de alergători din țară și de peste hotare, munte, bună dispoziție. Pe scurt, Brașov Marathon, competiția de alergare montană ajunsă la ediția cu numărul 9.


Concursul este reluat după un an de pauză, din cauza pandemiei, iar anul acesta revine cu câteva modificări, generate tot de contextul pandemic.


A trebuit să renunțăm la două curse. A trebuit să împărțim cursele, de asta am ajuns să organizăm pe două zile și nu pe una, ca să păstrăm o distanță în Piața Sfatului. Vom avea două zone îngrădite, special amenajate pentru acces, și fără spectatori, din păcate”, a spus Mihaela Scîntei, organizator al evenimentului.

Traseele turistice montane din cadrul competiției „Brașov Marathon” cumulează 38 km și vor marca puncte din împrejurimile Brașovului, cu maximum de altitudine pe Vârful Postăvaru (audio atașat).


Evenimentul este organizat de Clubul pentru Protecția Naturii și Turism – CPNT și Primăria municipiului Brașov. Aceasta din urmă va fi chiar reprezentată în semimaraton de primarul Allen Coliban și viceprimarul Flavia Boghiu.


Brașovul este destinația ideală, nu doar pentru desfășurarea acestor competiții, ci și pentru cei care se mută în Brașov tocmai pentru a avea oportunitatea de a se antrena în jurul Brașovului pentru astfel de curse”, a spus primarul Allen Coliban.

Pe parcursul evenimentului, circulația va fi restricționată câte 15 minute între Poarta Șchei și Aleea Tiberiu Brediceanu, pe unele segmente de drum incluse în traseele de alergare. Cei care doresc, se mai pot înscrie și în zilele de concurs, însă locurile sunt limitate.

Adina Chirvasă