ACUM:
12.10
Pulsul zilei (continuare)
Urmează:
13.00
Buletin de știri
Apoi:
13.03
Pulsul zilei (continuare)

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Municipalitatea vrea regulament pentru trotinete electrice: le-ar putea lăsa legal și pe trotuar, și în parcuri. Ce spun brașovenii (AUDIO)

Publicat: miercuri, 21 Iulie 2021 , ora 15.45
Sursa foto: arhivă / pixabay.com / thomas wolter
Sursa foto: arhivă / pixabay.com / thomas wolter
Ce cred brașovenii despre accesul trotinetelor electrice pe traseul destinat pietonilor

Municipalitatea a lansat, azi, în dezbatere publică, un proiect de regulament ce vizează modul în care pot fi utilizate trotinetele electrice pe domeniul public.


Între altele, potrivit reprezentanților municiplității, trotinetele trebuie să circule doar pe pistele de biciclete. Dar, în oraș, potrivit lui Sorin Toarcea, purtătorul de cuvânt al Primăriei, sunt aproximativ 30 de kilometri de piste, răspândite în tot orașul. Așadar, unde nu sunt piste, pe stradă, trotinetele pot circula doar pe sectoarele de drum unde viteza maximă admisă pentru circulația vehiculelor este de 50 km/h.


Mai mult, reprezentanții municipalității susțin că trotinetele pot intra și în parcuri, iar în absența pistelor de bicicletă, vor circula pe partea dreaptă a traseului destinat pietonilor, fără a depăși 25Km/h. Lucru care îi nemulțumește pe brașoveni (audio atașat).


Mai trebuie amintit că prevederile legale actuale arată că se interzice conducătorului de bicicletă sau trotinetă electrică, „să circule pe trotuare, cu excepția cazului când pe acestea sunt amenajate piste pentru biciclete”.


Brașovenii care doresc pot face propuneri sau completări la regulament până în 8 august.

Adina Chirvasă