ACUM:
21.00
Party Time by Dj Rux
Urmează:
23.00
Transilvania by night
Apoi:
0.00
Transilvania by night

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

O nouă parcare de Bun-Simț Turistic pe DN1

Publicat: joi, 22 Iulie 2021 , ora 20.44
sursa foto: Asociația de Bun-Simț Turistic și Atitudine Civică
sursa foto: Asociația de Bun-Simț Turistic și Atitudine Civică

Începând de astăzi (22 iulie 2021), în parcarea situată la intrarea în orașul Predeal, direcție de mers București - Brașov, participanții la trafic au la dispoziție coșuri de gunoi pentru colectarea selectivă a deșeurilor, iar ursuletul de pe panoul informativ "le explică" tuturor de ce nu este bine ca gunoaiele să fie aruncate la întâmplare.

Proiectul este realizat de Asociația Bun-Simț și Atitudine Civică, în parteneriat cu Direcția Regională de Drumuri și Poduri Brașov, cu sprijin financiar din partea unei firme private.

"Această acțiune face parte din proiectul nostru «DN1 - Traseu de Bun-Simț Turistic», prin care ne-am propus amenajarea tuturor parcărilor și refugiilor cu coșuri de gunoi pentru colectarea selectivă a deșeurilor și cu panouri de informare prin care, practic, îi îndemnăm pe participanții la trafic să le folosească", a precizat președinta Asociației, Cristina Predoiu.

În această parcare au fost amplasate patru seturi de câte trei coșuri de gunoi, aflate la dispoziția trecătorilor. Vechile recipiente pentru colectarea deșeurilor au fost deseori vandalizate, astfel că prin acest proiect au fost realizate unele mai rezistente, inclusiv la atacul animalelor sălbatice, potrivit Cristinei Predoiu.

"Parcarea reamenajată astăzi mai avea doar bețele de la fostele coșuri de gunoi, din plastic, după ce au fost vandalizate, atât de cei mai puțin prietenoși cu mediul, cât și de animalele sălbatice. Acum am montat coșuri din tablă groasă, astfel încât să reziste tuturor acțiunilor mecanice. Când am proiectat aceste coșuri de gunoi ne-am gândit și la Moș Martin, pentru că acolo, la Predeal, este chiar un punct de trecere al urșilor, așa că am luat în calcul și acest aspect", a mai spus inițiatorul proiectului.

Costurile de reamenajare a parcării sunt acoperite exclusiv din fonduri private, sponsorizări sau donații. Următoarea parcare în curs de amenajare în cadrul aceluiași proiect este cea de la Cotul Donului, aflată într-o curbă pe DN1 între Predeal și Brașov, des frecventată de participanții la trafic.

Camelia Vlad