ACUM:
10.00
De 10 ori România
Urmează:
11.00
Buletin de știri
Apoi:
11.05
Pulsul zilei

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Închisoare cu suspendare în dosarul “Bani la partid” privind mita electorală

Publicat: vineri, 23 Iulie 2021 , ora 11.20
Sursa foto: pixabay.com
Sursa foto: pixabay.com

Foștii președinți ai Consiliului Județean Brașov, Aristotel Căncescu și Claudiu Coman, au fost condamnați la închisoare cu suspendare de magistrații Tribunalului Brașov, în dosarul “Bani la partid” privind mita electorală.


Aristotel Căncescu a fost condamnat la 3 ani și 3 luni de închisoare cu suspendare și este acuzat de abuz în serviciu contra intereselor publice.


Claudiu Coman a fost condamnat la 2 ani și 2 luni de închisoare cu suspendare. Acesta este acuzat de complicitate la săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu contra intereselor publice.


Cristian Emil Cirică, la data faptei director al Direcției investiții, urbanism și amenajarea teritoriului, a primit o condamnare de un an și jumătate cu suspendare. Este acuzat de abuz în serviciu. O pedepsă similară a primit și Radu Ispas, la data faptei administrator public al județului Brașov, iar Răzvan Iosif, fost vicepreședinte PSD, care la data faptei era administratorul unei companii de softuri educaționale, a fost condamnat la 2 ani și 6 luni de închisoare cu suspendare.


Inculpații sunt nevoiți să plătească 445.000 de lei Consiliului Județean Brașov, acesta fiind prejudiciul cauzat prin alocarea sumelor de bani din fondul de rezervă către UAT Sănpetru, Ucea și Șercaia. Decizia magistraților de la Tribunalul Brașov nu este definitivă și poate fi atacată cu recurs în 10 zile de la comunicare.

Radio România Brașov FM