ACUM:
20.00
Rockada
Urmează:
21.00
Teatrul Național Radiofonic
Apoi:
23.00
Transilvania by night

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Ziua Internațională a Tigrului, la Zoo Brașov

Publicat: luni, 26 Iulie 2021 , ora 14.10
Sursa foto: Facebook / Zoo Brașov
Sursa foto: Facebook / Zoo Brașov

Ziua Internațională a Tigrului va fi marcată, în acest an, și la Zoo Brașov.


Populația de tigri este în scădere la nivel mondial, astfel că, în 2010, la Sankt Petersburg, s-a decis ca acest animal să fie sărbătorit pe 29 iulie, pentru a se atrage atenția asupra problemei dispariției tigrilor.


Grădina Zoologică Brașov deține câteva exemplare și va organiza evenimente cu această ocazie:

„Vrem să apropiem cât mai mult vizitatorii de această specie și cei care aleg să ne viziteze, mai ales în această dată, să înțeleagă că este nevoie să fim aproape tot mai mult de aceste specii pe cale de dispariție”, a spus directorul Grădinii Zoologice Brașov, Alin Pânzaru.Zoo Brașov a pregătit mai multe activități, astfel:


Ora 10.30 – 12.00: Bine ați venit la ziua tigrilor! Musafiri! Cadouri! Surprize!


Copiii vor putea pregăti, alături de reprezentanții Zoo Brașov, “Cadouri delicioase”. Vor fi aduse în prealabil cutiile de cadouri, gata aranjate cu hârtia colorată de împachetat, banda scoci, cariocile, frunze uscate, carne. Cadourile vor fi oferite, mai apoi, tigrilor.


Ora 13.00 – 14.00: Tigrii și copiii!” (3 – 10 ani – activitate creativă)


Desen cu creioane colorate și/sau desen pe asfalt.


Ora 15.00 – 16.00: Unde Locuiesc Tigrii?” (10 – 99 ani – joc interactiv)


Habitat și specii de tigri, Comportamente și adaptări ale tigrului, Conservarea tigrilor - joc interactiv despre tigri, la care pot participa toți vizitatorii parcului zoologic.

Sorin Țârcă