ACUM:
10.00
De 10 ori România
Urmează:
11.00
Buletin de știri
Apoi:
11.05
Pulsul zilei

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Plaiul Foii - una dintre cele mai căutate destinații de vacanță pentru munțomani

Publicat: luni, 26 Iulie 2021 , ora 14.41
Sursa foto: Radio România Brașov FM
Sursa foto: Radio România Brașov FM
Cu peisaje de vis și locuri de poveste, Plaiul Foii rămâne una dintre cele mai căutate destinații de vacanță pentru munțomani.


Situată chiar la poalele Pietrei Craiului, zona atrage, anual, sute de turiști care vor să evadeze din tumultul cotidian și să respire o gură de aer tare de munte.


Turiștii aleg Plaiul Foii pentru alpinism în Piatra Craiului, pentru echitație sau pentru lungi plimbări în natură, pe jos sau cu bicicleta.


Plaiul Foii este o zonă foarte ofertantă pentru turiștii care vor să respire aer curat, pentru amatorii de drumeții montane și pentru cei însetați de adrenalină, fiind situată chiar la poalele Pietrei Craiului”, a spus proprietarul unei cabane din zonă, Horia Olteanu.


În Plaiul Foii, mulți dintre turiști merg cu cortul sau cu rulota, însă sunt și alții care aleg să se cazeze în cabanele de la poalele muntelui. Unele dintre ele au bucătării utilate astfel încât clienții își pot găti singuri, fără se intersecteze cu alte persoane, mai ales în vreme de pandemie.


Unitatea noastră este formată din două cabane cu un total de 30 de locuri de cazare. Turiștii au la dispoziție bucătării complet utilate, astfel că se pot gospodări singuri. Este ideal pentru cei care vor să scape de aglomerație și pentru familiile cu copii”, a adaugat Horia Olteanu.


Iar pentru ca sejurul să fie de poveste și salvamontiștii au mai multe recomandări pentru amatorii de drumeții montane:


Nu le recomandăm decât să se echipeze corespunzător, să își echipeze rucsacul cu ce trebuie - începând de la o haină de schimb, o pelerină de ploaie, o lanternă frontală, cantitatea de apă pe care și-o știe fiecare. Să respecte unele indicații date de salvamontiști pentru zonele pe care urmează sa le parcurgă”, a spus șeful Salvamont Zărnești, Ioan Pivodă.


Zona Plaiul Foii este situată chiar la ieșirea din orașul Zărnești, astfel că la întoarcerea din vacanță, turiștii pot face un popas și la Sanctuarul de urși Libearty.Monica Neacșu