ACUM:
14.05
Pulsul zilei (continuare)
Urmează:
15.00
Buletin de știri
Apoi:
15.05
Sens unic

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Expoziția care „prinde viață” pe telefon o vezi la „Reduta”. Până la sfârșitul lunii (AUDIO)

Publicat: luni, 26 Iulie 2021 , ora 16.38
Sursa foto: Radio România Brașov FM
Sursa foto: Radio România Brașov FM
Managerul Centrului Cultural Reduta, Adrian Vălușescu

„Scurtă istorie a scurtmetrajului românesc (1890-2000)” este expoziția pe care o pot vedea brașovenii, la Centrul Cultural Reduta, doar cu telefonul.


În fapt, sunt mai multe televizoare vechi, pe care sunt afișate imagini statice diferite – un fel de copertă a scurtmetrajului. În fapt, printuri.


Vizitatorul trebuie să descarce o aplicație – Shorts Up, iar apoi scanează imaginea. Astfel, pe telefon îi rulează secvența de istorie a scurtmetrajului, după cum ne-a povestit reprezentantul studioului care a lucrat la această expoziție, Ciprian Făcăeru.

“Această instalație care integrează, de fapt, niște televizoare vechi, va încerca să readucă la viață atmosfera timpurilor trecute, iar imaginile de pe televizor - care sunt statice - odată ce sunt privite prin intermediul aplicației de realitate augmentată, prind viață, pe telefon”, a explicat Ciprian Făcăeru.

În total sunt 15 scurtmetraje, printre care filme științifice, de ficțiune, documentare și animații, în încercarea de a ilustra parcursul scurtmetrajului românesc din primul deceniu al cinematografiei și până în prezent.


Instalația a fost realizată în colaborare cu Augmented Space Agency și poate fi vizitată până în 31 iulie, la Sala Arcadia, din cadrul „Redutei” (audio atașat).

Prețul biletelor este de 5 lei.

Adina Chirvasă