ACUM:
14.03
Pulsul zilei (continuare)
Urmează:
15.00
Buletin de știri
Apoi:
15.05
Sens unic

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Pasajul hobanat de la Gară, mai degrabă ba (AUDIO)

Publicat: marți, 27 Iulie 2021 , ora 9.35
Sursa foto: arhivă / Primăria Municipiului Brașov
Sursa foto: arhivă / Primăria Municipiului Brașov
Primarul municipiului Brașov, Allen Coliban

Proiectul pasajului hobanat de la Gară intră în conservare.


Actuala administrație tinde să renunțe la el, considerându-l prea scump și, în plus, nu prevede nici facilități de mobilitate pentru transportul ecologic.


Pe tema pasajului au fost făcute și dezbateri publice (audio atașat).

Proiectul ar fi trebuit să fie făcut cu bani de la bugetul local, neexistând finanțare externă, iar valoarea s-ar fi ridicat, potrivit primarului Allen Coliban, la 50 milioane euro. În schimb, intenția este să fie un alt pasaj.


În paralel vă amintesc că avem bugetat, anul acesta, demararea studiului de fezabilitate pentru legătura dintre Tractorul nou și zona Calea Feldioarei – Dedeman”, a precizat Allen Coliban.

Și totuși, proiectul inițial al pasajul prevedea câte 2 benzi pe sens, cu tot cu piste de bicicliști. De asemenea, costul estimat al lucrărilor era de este 9 milioane de euro, estimare făcută de Banca Mondială.

Adina Chirvasă