ACUM:
14.05
Pulsul zilei (continuare)
Urmează:
15.00
Buletin de știri
Apoi:
15.05
Sens unic

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Peste 150 de absolvenți ai Academiei Forțelor Aeriene „Henri Coandă” Brașov au devenit, de astăzi, ofițeri

Publicat: joi, 29 Iulie 2021 , ora 17.47
Sursa foto: Radio România Brașov FM
Sursa foto: Radio România Brașov FM

Peste 150 de absolvenți ai Academiei Forțelor Aeriene „Henri Coandă” Brașov au devenit, de astăzi, ofițeri.


Ceremonia a avut loc în Piața Sfatului, în aplauzele a sute de brașoveni și turiști.


La eveniment a fost prezent și general - maior Viorel Pană, șeful Statului Major al Forțelor Aeriene.


Sunt încrezător că acești tineri absolvenți or să facă ceea ce trebuie pentru forțele aeriene în anii care vin. Programele foarte importante – avionul de generația a patra și avionul de generația a cincea, radarele digitale și rachetele de ultimă generație – vor fi pe mâini bune peste 10 ani, când ei vor fi la apogeul carierei lor. Atunci va însemna că vor da și maximum de performanță”, a spus șeful Statului Major al Forțelor Aeriene.


Aflat la prima promoție ca rector al academiei brașovene, comandorul Marius Șerbeszki s-a declarat mândru de cei care au trecut, de azi, în rândul ofițerilor.


Am preluat comanda Academiei de puțin timp, dar, cu toate acestea, sunt foarte mândru de acești tineri. Am reușit să-i cunosc, am reușit să le văd preocupările, am reușit să le văd rezultatele pregătirii finale și sunt mândru că astăzi ei se alătură corpului ofițerilor, un corp de elită al societății românești”, a spus comandor conferențiar universitar doctor Marius Șerbeszki.


În ultimii ani, a devenit o tradiție ca fetele să fie șefi de promoție la Academia Forțelor Aeriene. Anul acesta, această onoare i-a revenit Georgianei Purcaru, cea care a absolvit cursurile cu media 9.94.


Mă încearcă emoții constructive, pozitive, a încununării unei munci de 3 ani de zile, cu trudă, cu ambiție. Sunt niște emoții frumoase pe care le-am așteptat de când am depus jurământul militar și pentru care am muncit asiduu în cei 3 ani”, a spus Ioana-Georgiana Purcaru.


Promoția de anul acesta a primit numele simbolic Mihai I - 100, pentru a marca împlinirea unui secol de la nașterea ultimului rege care a ocupat tronul României.

Sorin Țârcă