ACUM:
0.00
Transilvania by night
Urmează:
6.00
Agenda Zilei

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Șeful statului va fi prezent la Forumul Orașelor Verzi, în septembrie, la Brașov (AUDIO)

Publicat: marți, 3 August 2021 , ora 16.43
Primarul municipiului Brașov, Allen Coliban

Președintele României, Klaus Iohannis, se va afla, în 9 septembrie, la Brașov, la Forumul Orașelor Verzi, unde va participa la deschiderea conferinței de politici publice pe teme de mediu FOV.


Totodată, el va promova un nou proiect de protecție a mediului în România, „Rețeaua Națională a Ariilor Naturale Urbane”. Este vorba despre un proiect inițiat de Asociația Parcul Natural Văcărești, care vizează documentarea, cartografierea și promovarea a 10 arii naturale în marile orașe ale țării și alte 5 în spațiul urban și peri-urban al Bucureștiului, pornind de la modelul Parcului Natural Văcărești.

Anunțul a fost făcut, azi, de reprezentanții municipalității brașovene (audio atașat).


Forumul Orașelor Verzi este un eveniment de mediu organizat în perioada 6-12 septembrie 2021, care își propune să facă din Brașov capitala verde a României și centrul european al dezbaterilor de mediu.


Evenimentul este structurat pe trei categorii de activități: o Conferință internațională de politici publice, între 9 și 12 septembrie, activități inițiate de municipalitate, pentru promovarea acțiunilor verzi (6-12 septembrie), și activități derulate de ONG-uri și finanțate cu sprijinul municipalității prin Ghidul de finanțare FOV.

Adina Chirvasă