ACUM:
9.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Încă 24 de dascăli se pot titulariza. Nu există însă catedre titularizabile pentru toți

Publicat: miercuri, 4 August 2021 , ora 10.40

24 de dascăli brașoveni au obținut, în urma rezolvării contestațiilor, peste 7 la proba scrisă concursului de titularizare.


În total, au fost peste 200 de contestații, la Brașov, potrivit reprezentanților Inspectoratului Școlr Județean Brașov, dintre care 110 lucrări au primit notă mai mare, iar 92, notă mai mica.


În final, doar 24 au trecut de pragul 7, de la care, teoretic, candidații se pot titulariza. Dacă există catedră vacantă. Însă, la Brașov sunt 173 de catedre titularizabile (pe perioadă nedeterminată) și 369 de candidați care se pot titulariza.


Posturile titularizabile vor fi repartizate în ședință publică, azi, la Școala 1. Dacă nu ocupă un post titularizabil, candidatul cu notă peste 7 va ocupa un post pe perioadă determinată.


La Brașov mai sunt și 539 de posturi pe perioadă determinată (pentru suplinire), precum și 1.223 de fracții de normă, care combinate, pot forma alte câteva sute de posturi. Acestea vor fi repartizate în ședințe ulterioare și la acestea vor putea participa și candidații care au obținut note între 5 și 6,99. Însă, posturile pe perioadă determinată înseamnă angajarea în învățământ ca suplinitori.

Adina Chirvasă