ACUM:
19.03
Pasaj urban - Dialoguri multiculturale
Urmează:
20.00
Radiojurnal
Apoi:
20.00
Pasaj urban - Dialoguri multiculturale (continuare)

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Opera din Brașov deschide Festivalul Regal de Operă „Virginia Zeani”, de la Târgu-Mureș

Publicat: joi, 5 August 2021 , ora 17.04
Sursa foto: romania-muzical.ro
Sursa foto: romania-muzical.ro

Muzicieni ai Operei Brașov vor fi prezenți la cea de-a IV-a ediție a Festivalului Regal de Operă „Virginia Zeani”, alături de cei din Cluj și București.

Evenimentul va avea loc la Târgu Mureș, în perioada 20-22 august.

„Opera Brașov are onoarea și bucuria de a deschide acest eveniment cu concertul vocal simfonic Misa Încoronării, de Wolfgang Amadeus Mozart, având soliști de la Cluj Napoca și soliști ai Operei Brașov. Își dau concursul Orchestra și Corul Operei Brașov. Conducerea muzicală îi aparține maestrului Traian Ichim”,  explicat purtătorul de cuvânt al Operei Brașov, Cecilia Toma.

De asemenea, cei de la Opera Brașov vor mai prezenta un moment, în cadrul festivalului.

„Duminică, 22 august, Opera Brașov este invitată din nou, cu un titlu de operă. Este vorba despre Elixirul dragostei, de G. Donizetti, ce va fi prezentată în concerte. De asemenea, sunt invitați artiști din Cluj-Napoca și de la Opera Brașov, alături de Corul și Orchestra Operei Brașov, dirijor este tot maestrul Train Ichim”, a adăugat Cecilia Toma.

Festivalul Regal de Operă „Virginia Zeani”, de la Târgu-Mureș este o reverență adusă sopranei Virginia Zeani, diva „Assoluta”, care s-a bucurat de adorația publicului, alături de cele mai strălucitoare dintre stelele operei mondiale.

Adina Chirvasă