ACUM:
14.05
Pulsul zilei (continuare)
Urmează:
15.00
Buletin de știri
Apoi:
15.05
Sens unic

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Școală de astronomie la Planetariul din Brașov (VIDEO)

Publicat: sâmbătă, 7 August 2021 , ora 11.31
foto: Radio România Brașov FM
foto: Radio România Brașov FM

Începând cu acest weekend, turiștii care vizitează Zoo Brașov pot intra și la Planetariu, redeschis după aproape un an și jumătate de pauză din cauza pandemiei.

Ce fel de spectatori sunt așteptați ne spune unul dintre operatorii obiectivului, Mara Nilca: "Așteptăm oamenii pasionați de astronomie, pe cei care își doresc să descopere, să își explice lucruri din această sferă. De asemenea, noi venim cu activități suplimentare, care să introducă publicul și mai mult în acest domeniu, care până acum nu a fost prea mult exploatat, printre care o tabără de iarnă. Avem și plan și alte colaborări pentru a descide un club de astronomie"

 

Sunt programate 5 spectacole în fiecare zi, din care se pot afla lucruri noi despre constelație, găurile negre sau despre deplasările în spațiu și aselenizare. Copiii au parte la rândul lor de momente distractiv-educative dacă vor urmări filmul "Patrula Zula - cu picioarele pe Pământ".

 

În curând, la Planetariu va fi organizată și o "școală" de astronomie.

 

"Plănuim să desfășurăm această activitate iarna, pentru că sunt mai multe ore de întuneric. Vrem să învățăm publicul să se orienteze după bolta cerească, să recunoască principalele constelații și să observe fenomenele astronomice din perioada respectivă", a explicat Mara Nilca.

 

Intrarea la Planetariu este 25 de lei pentru adulți, respectiv 15 lei pentru copii, elevi și pensionari, de marți până duminică, între orele 9.00 și 18.00. Luni este închis.

Filmele care pot fi vizionate la Planetariul Brașov sunt: "Patrula Zula - Cu picioarele pe Pământ", "CAP COM GO! - Istoria misiunilor lunare Apollo", "Universul nevăzut", "Găurile negre - Dincolo de infinit" și "Mai rapid decât lumina - Visul călătoriilor interstelare".

Tot începând din acest weekend a redevenit funcțional la Zoo Brașov și autobuzul virtual cu care se poate face safari prin savana africană timp de 13 minute.

citiți și:

Planetariul și autobuzul safari virtual, din nou redeschise publicului, din acest sfârșit de săptămână (AUDIO)

Browserul Dvs. nu poate reda acest clip.

Video: Radio România Brașov FM
Camelia Vlad