ACUM:
0.00
Transilvania by night
Urmează:
6.00
Agenda Zilei

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

BRAȘOV. Coborâți pe targă de pe munte (VIDEO)

Publicat: sâmbătă, 7 August 2021 , ora 23.26
foto Serviciul Public Județean Salvamont Brașov
foto Serviciul Public Județean Salvamont Brașov

O turistă din Brașov a fost coborâtă pe targă de la 1.600 m altitudine, din masivul Bucegi, de salvamontiștii Serviciului Public Județean.

Femeia, în vârstă de 45 de ani, făcea parte dintr-un grup de 4 persoane, care cobora pe Traseul Triunghi Roșu dinspre Vf. Bucșa. Neechipată corespunzător pentru o drumeție pe munte, turista a alunecat la un moment dat și s-a ales cu piciorul rupt, potrivit salvatorilor montani.

Intervenția de salvare a durat aproape 4 ore. Apelul de urgență a fost primit la ora 18.15, iar victima a fost predată echipajului SMURD, la baza muntelui, aproape de ora 22.00. (vezi video)

La rândul lor, salvamontiștii din Poiana Brașov au avut parte de 4 intervenții. Doi cicliști s-au accidentat la picioare în timp ce coborau pe traseul Red Line, unul fiind coborât pe targă, un turist a avut nevoie de ajutorul salvatorilor montani după ce a alunecat într-o râpă din cauza încălțămintei pe care o purta, nepotrivită pentru munte, iar altul a suferit un traumatism la mână, în urma unei căzături. Toți au avut nevoie de îngrijiri medicale, fiind preluați de SMURD.

Browserul Dvs. nu poate reda acest clip.

Video: Serviciul Public Județean Salvamont Brașov
Camelia Vlad