ACUM:
9.05
Bună dimineața Transilvania (continuare)
Apoi:
11.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Centru de screening prenatal pentru gravidele din grupuri vulnerabile, la Maternitatea Brașov

Publicat: marți, 10 August 2021 , ora 10.18
Sursa foto: Radio România Brașov FM
Sursa foto: Radio România Brașov FM
Începând din această lună, gravidele din județul Brașov și din județele învecinate, aflate într-o situație dificilă din punct de vedere socio-economic și provenind din grupuri vulnerabile, au posibilitatea să beneficieze de consultații și analize gratuite de urmărire a sarcinii în regim ambulatoriu, asigurate de medicii Spitalului Clinic de Obstetrică-Ginecologie „Dr. A.I. Sbârcea” Brașov.


Totul se întâmplă în cadrul proiectului cu fonduri europene intitulat „Servicii medicale de screening prenatal pentru 2100 de gravide din Regiunea Centru”, pe care Maternitatea brașoveană îl implementează în parteneriat cu Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu, în perioada martie 2021 - iulie 2023.


Beneficiarele screeningului prenatal vor fi 2.100 de viitoare mămici, dintre care 57% fac parte din grupuri vulnerabile. Printre gravidele care vor beneficia de sprijin prin acest program se numără cele care trăiesc în familii fără venituri sau din medii defavorizate, migrante sau cele cu dizabilități.


Proiectul, în valoare de peste 12 miliane de lei, prevede înființarea unui centru de screening prenatal la Maternitatea Brașov, orientat către prevenție, depistarea precoce a oricăror probleme, diagnostic și tratament. În acest centru se vor desfășura activități de educație prenatală privind îngrijirea pe perioada sarcinii, iar gravidele vor beneficia și de servicii de educație postnatală de tipul „Școala mamei”, care vizează îmbunătățirea sănătății fizice și mentale a femeii după naștere, precum și sănătatea nou-născutului.

Camelia Vlad