ACUM:
21.00
Party Time by Dj Rux
Urmează:
23.00
Transilvania by night
Apoi:
0.00
Transilvania by night

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Brașovenii și turiștii sunt așteptați, duminică, la Jocul Junilor Dorobanți

Publicat: marți, 10 August 2021 , ora 16.44
Sursa foto: arhivă
Sursa foto: arhivă
Reprezentantul Junilor Dorobanți, Florin Nistor
Ca în fiecare an, de Sfânta Maria, Junii Dorobanți îi invită pe brașoveni și pe turiști la Crucea Dreptății de la Fântânița Popii, unde are loc Jocul Strămoșesc.


Despre pregătirile pentru sărbătoare ne-a vorbit reprezentantul Junilor Dorobanți, Florin Nistor (audio atașat).

La prima întâlnire, Junii sunt îmbrăcaâi în haine nemțești, mai exact cămașă albă și pantaloni negri sau, în cazul fetelor, fustă, neagră. Ajutați de cei mai în vârstă, Junii îi invită pe cei care se află în Piața Unirii și în zonă la jocul de la Crucea Dreptății.

După prânz urmează cel mai important dintre evenimente:

“Epicentrul sărbătorii este în jurul orelor 14.00, când băieții și cu fetele vin îmbrăcați cu haine românești și lumea îi poate admira cu adevărat, în toată splendoarea și tinerețea lor”, a spus Florin Nistor.

Jocul în costumele populare se încheie după ora 17:00, însă junii merg acasă și se schimbă din nou în haine nemțești – de această dată, colorate – și revin la Crucea Dreptății, unde petrecerea continuă până după ora 20:00.

Sorin Țârcă