ACUM:
10.00
De 10 ori România
Urmează:
11.00
Buletin de știri
Apoi:
11.05
Pulsul zilei

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Harap Alb, la proba de Limba și literatura română din a doua sesiune a Bac-ului

Publicat: luni, 16 August 2021 , ora 14.19
foto: Arhiva Radio România Brașov FM
foto: Arhiva Radio România Brașov FM

Astăzi (16 august 2021) a debutat a doua sesiune a Bacalaureatului cu proba la Limba și literatura română. Harap Alb, Camil Petrescu sau Ion Creangă s-au numărat printre subiectele pe care candidații le-au abordat.

Cei mai mulți dintre elevi au spus că sunt subiecte la care se așteptau și că au învățat suficient pentru o notă bună. (Audio)

A doua sesiune a Bacalaureatului se susține în județul nostru în patru centre, trei în municipiul Brașov și unul în Făgăraș.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Brașov, Valentin Bucur, a declarat: "Dintre cei 900 de candidați înscriși în această sesiune, 321 au susținut astăzi proba scrisă la Limba și literatura română, 59 fiind absenți. Toți ceilalți candidați înscriși în această sesiune de Bacalaureat au promovat proba la examenele anterioare. Nu au fost semnalate evenimente deosebite și nici un candidat nu a fost eliminat din examen pentru fraudă sau tentativă de fraudă".

Primele rezultate vor fi comunicate în data de 31 august, până la ora 12:00. Contestațiile pot fi depuse în aceeași zi, în intervalul orar 12:00 - 18:00, inclusiv prin mijloace electronice. Rezultatele finale vor fi comunicate în data de 3 septembrie.

citiți și

Astăzi începe a doua sesiune a examenului de Bacalaureat

Sorin Țârcă