ACUM:
8.10
Bună dimineața Transilvania (continuare)

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Autoritățile caută soluții pentru a rezolva problema ciorilor, la Brașov

Publicat: vineri, 27 August 2021 , ora 15.18
Sursa foto: arhivă / radioresita.ro
Sursa foto: arhivă / radioresita.ro

Autoritățile caută soluții pentru a rezolva problema ciorilor, la Brașov. Asta după ce numeroși cetățeni s-au plâns de faptul că nu pot petrece timpul liber în mod plăcut în parcurile din oraș din cauza numărului mare de păsări. Acestea, pe lângă zgomot, produc și pagube în zonele în care se strâng în număr foarte mare.

„În momentul de față sunt opțiunile clasice - ordinul de ministru vine și dă o anumită cotă de recoltă care poate fi extrasă. Avem inclusiv promisiunea unui specialist ornitolog, domnul Dan Ionescu de la Societatea Ornitologică Română, care a zis că vine cu niște soluții concrete pentru că aici discutăm de ciori în intravilan. Există în plan modificarea unui ordin de ministru existent care, practic, să aprobe utilizarea unor tipuri de capcane sau soluții de îndepărtare”, a spus secretarul de stat în Ministerul Mediului, Ionuț Banciu.


Cu puțin timp în urmă, fostul consilier liberal Radu Valentin Paul vorbea de o măsură luată în anumite orașe, prin care păsările erau speriate prin zgomote făcute de oameni. Ionuț Banciu spune, însă, că această măsură, luată pentru cormorani, s-a dovedit a fi ineficientă.

Sorin Țârcă