ACUM:
20.00
Rockada
Urmează:
21.00
Teatrul Național Radiofonic
Apoi:
23.00
Transilvania by night

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

In memoriam Ion Popescu Topolog, la Târgul de Carte Gaudeamus Radio România

Publicat: duminică, 29 August 2021 , ora 9.41
Sursa foto: Radio România Brașov FM
Sursa foto: Radio România Brașov FM
Opera profesorului Ion Popescu Topolog a fost rememorată, așa cum și-a dorit mereu marele scriitor, printre mii de cărți și oameni pasionați de cultură.


A fost unul dintre ultimele evenimente ale Târgului de Carte Gaudeamus Radio România care s-a desfășurat, săptămâna aceasta, în Piața Sfatului din Brașov.


Personalitatea și opera celui care a plecat dintre noi de curând au fost evocate de președintele Uniunii Scriitorilor Brașov, Adrian Lesenciuc:


„Profesorul Ion Popescu Topolog este cel care a condus două mandate Filiala Brașov a Uniunii Scriitorilor, dar înainte de a ajunge președintele ei, timp de 20 de ani, a desfășurat o activitatea extraordinar de importantă în cadrul filialei - a adunat oameni în jurul lui, a creat un pol de literatură”, a precizat Adrian Lesenciuc.


Despre calitatea incontestabilă de dascăl a lui Ion Popescu Topolog ne-a vorbit scriitoarea și profesoara Elena Vieru:


„Era un dascăl exemplar deoarece încuraja foarte mult elevii, tinerii. Îi încuraja pe tinerii filologi. Pentru mine, personal, a avut o vorbă bună atunci când a fost cazul, când am participat la activitățile de lansare și sunt absolut convinsă că așa se purta și la clasă cu elevii lui”, a spus Elena Vieru.

Pentru bogata și emblematica sa activitate, profesorul Ion Popescu Topolog a devenit cetățean de onoare al Brașovului în anul 2019.


Târgul de Carte Gaudeamus Radio România se încheie în această seară, la ora 21.00.


Radio România Brașov FM