ACUM:
9.03
Bună dimineața Transilvania (continuare)
Urmează:
10.00
De 10 ori România
Apoi:
11.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Ample lucrări pentru prevenirea producerii inundațiilor, la Râșnov

Publicat: miercuri, 1 Septembrie 2021 , ora 17.59
Sursa foto: Primăria Râșnov
Sursa foto: Primăria Râșnov
În urma ploilor abundente din ultima perioadă s-a constatat că rigolele de pe Drumul Național 73 – Șoseaua Branului și Drumul Național 1 E – Valea Cetății, nu au preluat apele pluviale așa cum ar fi trebuit, iar din acest motiv au fost inundate mai multe gospodării și străzi din Râșnov.


Autoritățile locale au solicitat conducerii Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Brașov să ia măsuri, pentru remedierea problemelor.


Pe DN73, trotuarul va fi reamenajat astfel încât apele să fie direcționate către rigolă, iar pe carosabil va fi construit un canal colector. Tot pe Șoseaua Bran, la intersecția cu strada Mișu Pop, în locul geigerului/grătarului existent va fi creat un cămin de colectare cu un diametru mai mare. La intersecția DN 73 cu Strada Uzinei vor fi montate încă două geigere”, a spus purtătorul de cuvânt al Primăriei Râșnov, Răzvan Iancu.


Totodată, pe DN1 E, pentru preluarea apelor pluviale, grătarele existente vor fi mărite.

Radio România Brașov FM