ACUM:
13.03
Pulsul zilei (continuare)
Urmează:
14.00
Buletin de știri
Apoi:
14.03
Pulsul zilei (continuare)

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Muzeul Civilizației Urbane a Brașovului, la un click distanță. Din noiembrie

Publicat: vineri, 3 Septembrie 2021 , ora 9.50

Costume ale brașovenilor de altădată, podoabe, lăzi de zestre. Le vedeți acum la Muzeul Civilizației Urbane a Brașovului.


Din noiembrie, le veți vedea și printr-un simplu click. Asta în cadrul proiectului „Muzeul Virtual al Civilizației Urbane a Brașovului”, inițiat de Asociația„Rază de Speranță” Brașov, în parteneriat cu Asociația „ESTE'NEST” București și cu sprijnul Muzeului de Etnografie Brașov .


Proiectul permite promovarea valorilor culturale ale Brașovului în întreaga lume folosind tehnologia digitală. Mai exact, se urmărește transpunerea în format digital a obiectelor expuse la Muzeul Civilizației Urbane a Brașovului, reproducerea 3D a arhitecturii de interior a muzeului și dezvoltarea unei aplicații software care va facilita accesul tuturor la obiectele expuse aici”, a spus purtătorul de cuvânt al instituției culturale, Bogdana Balmuș.


Ideea proiectului a pornit de la intenția de a deschide muzeul virtual și pentru persoanele cu dizabilități, care nu se pot deplasa.


Vernisajul expoziției virtuale va avea loc în 6 noiembrie.

Adina Chirvasă