ACUM:
11.05
Pulsul zilei
Urmează:
12.00
Buletin de știri
Apoi:
12.05
Pulsul zilei (continuare)

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Controale inopinate în 3 piețe din Brașov (AUDIO)

Publicat: vineri, 3 Septembrie 2021 , ora 14.07
Sursa foto: Radio România Brașov FM
Sursa foto: Radio România Brașov FM
Nemulțumiri la Piața Astra
Echipaje ale Poliției Locale, împreună cu conducerea Primăriei municipiului Brașov au descins azi, în piețele brașovene.


Asta pentru a vedea cum este respectat regulamentul privind activitatea din piețe, modul în care au fost acordate tarabele, dacă au fost plătite taxele, vânzarea pe marginea străzii, în jurul piețelor.


Controale au avut loc în Piețele Tractorul, Dacia și Astra, în urma sesizărilor venite chiar de la cetățeni. La Piața Astra, nemulțumiri au fost și de partea celor care-și plătesc tarabele, și de partea celor care le iau apărarea celor ce vând în afara perimetrului (audio atașat).

Intenția municipalității este să elimine specula din afara piețelor.

“Se vorbește tot mai des despre o mafie a piețelor din Brașov. Am venit într-o acțiune surpriză împreună cu Poliția Locală pentru a verifica situația reală din teren. În momentul în care am ajuns aici deja fugeau o grămadă de comercianți cu sacoșele în spate. Intenționăm o frecvență a acestor acțiuni astfel încât să nu se mai vândă în Brașov și lângă piețe într-un mod ilegal care creează, de altfel, o concurență neloială și pentru producători. Din păcate credibilitatea Poliției Locale până acum a avut de suferit - sunt foarte mulți oameni care spun că Poliția Locală îi tolerează pe acești comercianți și de astăzi încolo ar trebui să fie foarte clar că nu mai sunt tolerați și că nu acceptăm astfel de comportamente, iar polițiștii locali sunt datori să intervină”, a explicat primarul Allen Coliban.


Mai departe, Poliția Locală va trebui să întocmească un plan de acțiune, pe care să-l prezinte săptămâna viitoare.

Adina Chirvasă