ACUM:
14.05
Pulsul zilei (continuare)
Urmează:
15.00
Buletin de știri
Apoi:
15.05
Sens unic

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

„Anotimpurile” lui Antonio Vivaldi, la Biserica Neagră

Publicat: luni, 6 Septembrie 2021 , ora 11.43
foto: Biserica Neagră / facebook
foto: Biserica Neagră / facebook

"Anotimpurile" lui Antonio Vivaldi, una dintre cele mai apreciate și cunoscute compoziții din lume, vor răsuna în Biserica Neagră, duminică, 12 septembrie 2021, de la ora 17.00. Concertul va fi susținut de Orchestra Pavilionul Artiștilor.

Seara începe cu celebrul Adagio, piesă muzicală inspirată de o linie de bas de Tomaso Albinoni și aranjată de Remo Giazotto, pe care orchestra de coarde o va oferi împreună cu organistul Bisericii Negre, Steffen Schlandt. Solistul evenimentului, Radu Mihai Ropotan, este un violonist român, care a câștigat și primit de-a lungul carierei artistice peste 30 de distincții, medalii, diplome, premii naționale și internaționale. Steffen Schlandt este organistul Bisericii Negre și dirijorul corului "Bach", cadru didactic la Liceul de Muzică "Tudor Ciortea" și Facultatea de Muzică din Brașov.

Orchestra Pavilionul Artiștilor (OPA) este un ansamblu cameral format din tineri muzicieni, studenți sau absolvenți români, care vor avea ocazia să interacționeze cu muzicieni de renume internațional.

Biletele pentru concert vor putea fi achiziționate începând de marți, online, de pe www.bisericaneagra.ro, dar și fizic, din magazinul situat vizavi de intrarea în Biserica Neagră. Biletele costă 20 de lei pentru adulți și 12 lei pentru copii și tineri până la 18 ani.

Adina Chirvasă