ACUM:
7.15
Bună dimineața Transilvania (continuare)

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Zona Star – Modarom, pietonală. Ce părere au brașovenii?!

Publicat: luni, 6 Septembrie 2021 , ora 11.56
foto: Radio România Brașov FM
foto: Radio România Brașov FM

De astăzi, zona Star-Modarom a fost închisă circulației auto și rămâne pietonală timp de o săptămână, în timpul Forumului Orașelor Verzi. Cei mai bucuroși sunt pietonii, inclusiv cei cu carnetul de șofer. La polul opus, taximetriștii nu văd cu ochi buni măsura. (Atașat audio cu părerile brașovenilor)

Pietonalizarea zonei este acum un proiect pilot pentru transformarea definitivă a străzii în spațiu pentru pietoni.

"Ne-am propus să facem din orașul nostru Capitala Verde a României, iar pentru asta trebuie să deschidem orașul către cetățeni și către pietoni. De aceea, cu ocazia Forumului Orașelor Verzi, toată zona aceasta va deveni o zonă pietonală. Aici vor fi ateliere creative, activități sportive, zone de lectură. Este un proiect-pilot care ne va permite ulterior o transformare definitivă a acestei zone într-o pădure urbană, cu spații pentru pietoni", a explicat primarul Allen Coliban.

Forumul Orașelor Verzi este un eveniment de mediu organizat în săptămâna 6-12 septembrie 2021, care are ca țintă "Brașov - capitala verde a României". Evenimentul este structurat pe trei categorii de activități: o Conferință internațională de politici publice de mediu (9-11 septembrie 2021), activități de informare, conștientizare și divertisment pentru publicul brașovean, derulate de ONG-uri în mai multe locuri din oraș, precum și demararea unor măsuri pe termen lung ale municipalității de tranziție spre verde, precum colectarea selectivă a deșeurilor, încurajarea mobilității alternative și îmbunătățirea calității aerului.

Adina Chirvasă