ACUM:
16.03
Sens unic (continuare)
Urmează:
17.00
Radiojurnal
Apoi:
17.10
Sens unic (continuare)

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

A fost demis și subprefectul USR PLUS din Brașov

Publicat: joi, 9 Septembrie 2021 , ora 16.25

Premierul Florin Cîțu i-a demis pe cei 14 prefecți și 28 de subprefecți ai USR-PLUS, fără să nominalizeze alte persoane care să preia funcțiile, deocamdată. Ordinul a fost publicat în Monitorul Oficial cu puțin timp în urmă. Printre aceștia se numără subprefectul Codruț Bucur din Brașov.

Acesta ne-a spus că l-a prins vestea în timp ce se afla "pe teren", pentru verificarea unităților de învățământ astfel încât să fie pregătite pentru începerea noului an școlar.

"Eu cred că cetățenii brașoveni, ca toți românii, ne-au trimis, prin votul lor, în Parlament, iar ca o consecință, în Guvernul României, pentru a aduce în administrație unele dintre principiile pentru care și mulți dinte noi am stat în stradă în perioada 2017-2019, pentru eliminarea corupției, o administrație eficientă orientată spre reformarea profundă a țării, spre apropierea de Europa, spre a opri exodul românilor către alte țări și spre a asigura o viață de calitate aici, în România. Din păcate, în acest moment, prim-ministrul a demonstrat că nu mai este fidel acestor principii și a luat decizia să acționeze împotriva celor alături de care a format această coaliție de guvernare. Este decizia dumnealui dacă așa a dorit să-și încheie mandatul de prim-ministru, pentru că, destul de sigur, acesta va fi deznodământul", ne-a declarant Codruț Bucur după aflarea deciziei.

Astfel, Brașovul rămâne cu un singur subprefect, în persoana celei recomandate de UDMR, Izabela Ambrus, alături de prefectul susținut de liberali, Cătălin Văsii.

Camelia Vlad