ACUM:
10.00
De 10 ori România
Urmează:
11.00
Buletin de știri
Apoi:
11.05
Pulsul zilei

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

FOV la BRAȘOV. Semnarea Convenției primarilor, pentru asumarea unor ținte comune în privința combaterii poluării

Publicat: vineri, 10 Septembrie 2021 , ora 10.44
foto: Primăria Brașov
foto: Primăria Brașov

Astăzi, 10 septembrie, pe terenul de sport de la Colegiul Național Andrei Șaguna se desfășoară cea de a doua zi a Conferinței internaționale de politici publice de mediu, eveniment care se desfășoară sub Înaltul Patronaj al Președintelui României, în cadrul Forumului Orașelor Verzi.

Cel mai important moment al zilei este semnarea Convenției primarilor, pentru asumarea unor ținte comune în privința combaterii poluării.

Alte teme care se vor dezbate pe parcursul zilei sunt: Mobilitatea cu bicicleta, Zonele verzi și schimbările climatice, Zonele verzi în Orașele Europene și despre cum se pot dezvolta zonele verzi în interiorul orașelor, în contextul schimbărilor climatice. Continuă și seria de evenimente dedicate publicului larg organizate în cadrul forumului. Astfel, de la ora 15.00, în zona dintre magazinul Star și Modarom începe seria de evenimente "Street Delivery", în Piața Brassai, va avea loc un atelier de cățărare, iar pe Aleea de Sub Tâmpa cei mici, dar și cei mari vor putea învăța să meargă cu bicicleta și trotineta, în cadrul unui atelier derulat de Asociația Tot Mai Verde. Tot astăzi se desfășoară conferința Pro Afaceri Verzi. Iar Alpin Film Festival continuă proiecțiile cu documentare dedicate culturii și civilizației montane. Reamintim că începând de azi, până duminică, tot în cadrul Forumului Orașelor Verzi, transportul în comun este gratuit pe liniile municipale (inclusiv pe linia 20 spre Poiana Brașov). Totodată, până la ora 22.00, vor fi restricții de circulație pe străzile: Mureșenilor, George Barițiu și Șirul Beethoven.

Detalii despre evenimentele de astăzi aflați pe site-ul dedicat: https://fovbv.ro/

Camelia Vlad