ACUM:
9.05
Bună dimineața Transilvania (continuare)
Apoi:
11.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Creșa de pe str. Apollo, încă închisă. Au întârziat avizele de funcționare

Publicat: joi, 16 Septembrie 2021 , ora 15.50

Creșa de pe Apollo, ridicată "de la zero", încă nu a fost dată în funcțiune. Au fost câteva avize a căror eliberare a întârziat, iar acum mai trebuie făcute branșamentele de gaz și current. Totuși, reprezentanții municipalității spun că aceasta va fi funcțională până la sfârșitul acestui an. Purtătorul de cuvânt al Primăriei municipiului Brașov, Sorin Toarcea.

"Cei de la creșa de pe Apollă sunt în etapa finală de obținere a autorizațiilor de construire pentru branșamentele de gaz și curent. Toate celelalte lucrări sunt executate, clădirea este finisată, toate piesele de mobilier sunt deja în sălile de clasă. Există deja banșamente de apă și canalizare", a precizat purtătorul de cuvânt al Primăriei Brașov, Sorin Toarcea.

Lucrările la noua creșă au început în 2019. Investiția a însemnat peste 10 milioane de lei, din care peste 7 milioane au fost de la bugetul local, iar restul, pe fonduri europene. Creșa are 80 de locuri, la parter. La etaj ar urma să se mute Serviciul Public Administrare Creșe, aflat acum în Craiter. În prezent, în municipiul Brașov, funcționează 8 creșe de stat, cu aproximativ 800 de locuri. Cererea pentru un loc este, însă, dublă.

Adina Chirvasă